[...] 3: „za dużo białka”. Tak, proteiny są ważne dla budowania mięśni. Ale ... może się okazać, iż zdecydowanie przesadzasz z podażą białka. Nie tylko drenuje to portfel (dobre źródła białka, tak samo jak zdrowe tłuszczy, są niezwykle drogie), ale ma też wpływ na metabolizm. Z reguły nie potrzeba więcej niż 1,8-2,2 g protein na kilogram masy ciała [...]
Możliwości masz bardzo szerokie. Wystarczy znać źródła białka i źródła tłuszczów a wszystko to połączyć w jakiś zjadliwy przepis. Ja lubię właśnie jaja z boczkiem, tuńczyka z oliwą, warzywami, fetą, śledzie w śmietanie z cebulą i ogórkiem, różne mięsa z serem, itp.
[...] , wzrost ,wagę i jaki tryb życia prowadzisz i kalkulator ci wyliczy zapotrzebowanie co taniego można jeść - watróbka .w promo można kuraka tanio kupić , twaróg , jajka to źródła białka wystarczy pokombinować , tak naprawdę "normalne" jedzenie nie jest wcale jakieś tansze kupujesz jakaś kiełbasę ,szynkę po 20-25 zł /kg jak możesz kupić szynkę w [...]
Witaj, Wystarczy dać wpc jako źródło białka a tłuszczo to masło 82% , olej kokosowy, mleczko kokosowe i inne źródła czy orzechy na przykład. Pozdrawiam
Kaloryczność może być w porządku ale dieta bardzo monotonna. Trzeba zmieniać źródła węglowodanów, białka, tłuszczy. Do tego warzywa i owoce. Różnorodność to podstawa zbilansowanej diety.
[...] mi o to, że teraz musisz trochę poczytać o ogólnych zasadach odżywiania i postarać się je wdrażać, bo trudno wszystko opisać w dwóch słowach. Poczytaj sobie jakie są zdrowe źródła białka, węglowodanów, tłuszczy... masz dużo podwieszonych u góry linków w dziale odżywianie. Jakich produktów lepiej unikać... Jakie są źródła tłuszczy omega3. Co do [...]
Dokładnie, to zależy od wielu rzeczy. Na przykład od diety. Osoba jadająca urozmaicone pożywienie, różne źródła białka - będzie go potrzebowała w sumie mniej, bo aminokwasy z różnych źródeł dobrze się uzupełniają. A ktoś, kto jada w kółko pierś z kury i ryż - będzie potrzebować więcej białka, bo z powodu tej monotonii zabraknie niektórych [...]
[...] aby wybierać takie jego rodzaje, które są źródłem błonnika, a także zestawiać go z produktami, które są dość sycące. Zatem, oprócz samych warzyw i sosu uwzględnić warto źródła pełnowartościowego białka – mięso, ryby. Pamiętać należy przy tym, aby makaron stanowił dodatek do potrawy a nie jego zasadniczą część. Dzięki temu posiłek będzie [...]
zależy ile wat ma mikser Przepis : płatki ( mogą być inne źródła węgla ), jakiś owoce, źródło tłuszczu np. wiórki kokosowe, czy mleko, żółtka jaj, źródło białka : WPC, serek wiejski i blendujesz Dział kuchnia jak coś
[...] do ok 180g, tłuszcze postaram się ułożyć w takim razie w granicach 85-87g, zamienię oliwe z oliwek w 1 posiłku na orzechy. Dodam jakiegoś banana i pozmieniam trochę te źródła ww. Ziemniaków wolałbym unikać bo po prostu dłużej się je przygotowywuje i po prostu preferuje ryż, makaron ew kaszę za którą też srednio przepadam ale co tam. Jeśli [...]
[...] do ok 180g, tłuszcze postaram się ułożyć w takim razie w granicach 85-87g, zamienię oliwe z oliwek w 1 posiłku na orzechy. Dodam jakiegoś banana i pozmieniam trochę te źródła ww. . Banan to wartościowy owoc, chociażby na wysoką zawartość potasu. ( i nie tylko ) Oczywiście to nie oznacza żebyś jadł same banany, bo nie taka jest idea. [...]
Oki czyli jest w miarę i można się brać za listę zakupów. Oczywiście postaram się w najbliższym czasie zastosować do powyższych rad w kwestii dodania czegoś innego od kury, natomiast twaróg zmienię na półtłusty i wywale oliwe. Postaram się też z biegiem czasu zamienić warzywa na świeże :D Jeszcze mam tylko 1 pytanie co do własnie zródła białka, [...]
Jaki bf? Trochę dużo kalorii jak na redukcję. Poza zmieniaj źródła białka bo opierasz się tylko na piersi z kurczaka i jajach. Dorzuć przede wszystkim tłuste ryby (najlepiej śledzia lub makrelę). Banan (a nawet dwa) moim zdaniem jak najbardziej ok ;-) zmieniaj go tylko czasami na inne owoce dla urozmaicenia.
Słabo to wygląda. Ogromne ilości białka, mało węglowodanów. W takiej sytuacji nie ma co się dziwić, że masz problemy z budowanie mięśni. Zmniejsz białko do max 2g/kg masy ciała. Resztę kcal upchnij węglowodany. Wywal słonecznik, olej słonecznikowy i daj zalecane źródła tłuszczów. Tych nikt tutaj nie poleca i nie wiem skąd pomysł aby je spożywać.
[...] kryteria paliwa, dla ich organizmu. Oto one: - Musi mieć źródło białka. Staram się, by było to mięso (tłuste) od rolnika, lub jajka, czasem tłusta ryba. Jak widzicie są to źródła białka skąd pochodzi część zapotrzebowania na tłuszcz. - Musi mieć źródło tłuszczu. Jeżeli jedzą jajka, tłuste mięso lub rybę, nie ma problemu, ale gdy mięso jest [...]
Raczej nie, nie znam pozycji ale zerknąłem w spis treści i znalazłem w pdfie rozdział 6 w którym tak naprawdę nie ma nic ciekawego, i jak reszt tak samo jest opisana to słabo. http://www.jezykiobce.net/jezykiobce_images/cms/1/1407_dieta-i-trening-rozdzial-6.pdf Wstęp – moda na ruch ratunkiem dla zdrowia Długi dystans – naturalne środowisko [...]